Terug naar boven

Wedstrijdverslag

MORRISON PARK
Toeschouwers: 10849 (Staanplaatsen: 8138, Zitplaatsen: 2495, VIP-plaatsen: 216)
De supporters lieten merken er zin in te hebben, toen Jaspar De Weijgaert aftrapte voor de wedstrijd van vandaag. Phoenix Baia-Mare -MM-'s Diki Doro toonde zijn goede inzicht in het spel toen hij, in de 5e minuut van de wedstrijd, de bal nog net wist te pakken en hierdoor een tegendoelpunt voor Phoenix Baia-Mare -MM- te voorkomen. Indien Primitivo Grau de bal beter had kunnen drukken in de 8 minuut had er ongetwijfeld een doelpunt gevierd kunnen worden, de bal ging echter over de lat. Slechts een doeltrap derhalve. Diki Doro maakte een fantastische redding in de 10 van de wedstrijd, toen Iurie Ilie een schot op het doel loste. Na wat achteloos voetbal in THE CRYSTAL SHIP's defensie ging de bal over de doellijn in de 13e minuut. Stasio Bienienda liep op zijn gemak richting de hoekvlag om de corner te nemen. Hierdoor kregen de spelers van Phoenix Baia-Mare -MM- wat tijd om te rusten. Na een mooie corner kreeg Emil Wielopolski de kans voor een gevaarlijk schot. Ondanks dit kon Robert Tarcu eenvoudig redden. Het publiek verwachtte een doelpunt toen Iurie Ilie oog in oog kwam te staan met Diki Doro in de 15 minuut, maar de keeper bewees zijn nut met een schitterende redding. Robert Tarcu had een wonderbaarlijke reflex in huis op het schot van Zhao Sen Yang in de 16e minuut. In de 18e minuut schoot Costel Macavei op wat een open doel leek, maar Diki Doro zag de bal komen en dook erop voordat deze de doellijn passeerde. De bal vloog in de tribune toen THE CRYSTAL SHIP's Dinu Bocu na 21 minuten de bal veel te hoog schoot. Hij liep al schuddend met zijn hoofd weg. Ricardo Jenaro trapte de bal goed in de 28 wedstrijdminuut. Jaspar De Weijgaert had kunnen scoren met zijn snelle schot op het doel in de 30e minuut, maar doelman Diki Doro had nog een goede redding in huis. Na 31 minuten, leek het doel van THE CRYSTAL SHIP iets te ver open toen Zhao Sen Yang vrij kwam, maar Robert Tarcu bereikte de bal voordat deze achter de doellijn verdween. Na 32 minuten kon THE CRYSTAL SHIP's Dinu Bocu vrij uithalen en eenvoudig de bal in doel voorbij de kansloze Diki Doro schieten, 1-0. Diki Doro toonde zijn goede spelinzicht toen hij in de 37e minuut fantastisch redde op het schot van Jaspar De Weijgaert, die geheel vrij stond. İlhami Akyazıcı raakte de bal niet hard genoeg in de 38e minuut en de verdedigers konden de bal afschermen tot hij over de doellijn rolde, doeltrap. Een late tackel van Costel Macavei leidde er toe dat een tegenstander van Phoenix Baia-Mare -MM- een schop kreeg en het uitschreeuwde van de pijn. De scheidsrechter blies op zijn fluitje en trok de gele kaart. Costel Macavei hielp de tegenstander op te staan en verontschuldigde zich. Een conflict leidde ertoe dat THE CRYSTAL SHIP een vrije trap kreeg na 41 minuten. Costel Macavei trapte de bal goed. Diki Doro toonde zijn briljante keeperskwaliteiten door de bal op te vangen na een schot van Dinu Bocu in de 44e minuut van de wedstrijd. Toen de spelers in de kleedkamer de eerste helft bespraken, vermaakte volkszanger Marco Borsato het publiek met een aantal ouderwetse voetbalhits. De 1-0 voor het thuisteam verhoogde de feestvreugde voor het publiek nog meer.

THE CRYSTAL SHIP's Iurie Ilie werd gewisseld en wenste zijn vervanger Borys Dudek succes toe. THE CRYSTAL SHIP's Ferdinand Hohenzollern werd gewisseld en wenste zijn vervanger Cazimir Gogea succes toe. Na het gebruikelijke lauwe bakkie pleur en de daarbij behorende tactische aanwijzingen van de coach, verschenen de spelers weer blij van zin in de wei. Phoenix Baia-Mare -MM-'s Diki Doro speelde magnifiek toen hij de bal stopte voordat deze in het net verdween, na een scherp schot van Mircea Rednic in de 52e minuut. Robert Tarcu toonde zijn goede spelinzicht toen hij in de 60e minuut fantastisch redde op het schot van Zhao Sen Yang, die geheel vrij stond. Na wat achteloos verdedigen kon Zhao Sen Yang de bal oppakken en zonder aarzelen schoot hij de bal tegen het net, 1-1. In de 65e minuut van de wedstrijd stond Zhao Sen Yang perfect opgesteld om een schot op het doel te wagen, maar THE CRYSTAL SHIP's Robert Tarcu had geluk en kreeg de bal te pakken. In de 68 wedstrijdminuut werd Phoenix Baia-Mare -MM- een vrijschop toegekend, de bal werd opgenomen door Dacian Tilea om door de defensie te manoeuvreren. Diki Doro toonde zijn briljante keeperskwaliteiten door de bal op te vangen na een schot van Jaspar De Weijgaert in de 70e minuut van de wedstrijd. Phoenix Baia-Mare -MM-'s Diki Doro speelde magnifiek toen hij de bal stopte voordat deze in het net verdween, na een scherp schot van Dinu Bocu in de 74e minuut. In de 74e minuut schoot Dinu Bocu op wat een open doel leek, maar Diki Doro zag de bal komen en dook erop voordat deze de doellijn passeerde. Na een poging de scheidsrechter bedriegen, gaf deze Ricardo Jenaro een onnodige gele kaart in de 79 wedstrijdminuut. Ricardo Jenaro trapte de bal goed in de 80 wedstrijdminuut. In de 82e minuut schoot Zhao Sen Yang op wat een open doel leek, maar Robert Tarcu zag de bal komen en dook erop voordat deze de doellijn passeerde. Diki Doro had een wonderbaarlijke reflex in huis op het schot van Octav Milcoveanu in de 84e minuut. Een onverwacht hard schot van Zhao Sen Yang in de 85e minuut van de wedstrijd, dwong doelman Robert Tarcu naar links te duiken om de bal nog te redden. Dit resulteerde in een applaus van het publiek. Robert Tarcu toonde zijn briljante keeperskwaliteiten door de bal op te vangen na een schot van Zhao Sen Yang in de 86e minuut van de wedstrijd. Robert Tarcu maakte een fantastische redding in de 88 van de wedstrijd, toen Zhao Sen Yang een schot op het doel loste. Een aanvaller van Phoenix Baia-Mare -MM- wist de bal via een tegenstander achter te trappen en zo een hoekschop te versieren. Stasio Bienienda krulde de bal in de 89e minuut prachtig voor het doel. Phoenix Baia-Mare -MM-'s İlhami Akyazıcı werd gewisseld en wenste zijn vervanger Grigore Maghiran succes toe. In de 93 wedstrijdminuut werd THE CRYSTAL SHIP een vrijschop toegekend, de bal werd opgenomen door Costel Macavei om door de defensie te manoeuvreren. In de 97e minuut werd het 2-1 toen Octav Milcoveanu elegant de bal net onder de lat stifte. De Phoenix Baia-Mare -MM- spelers liepen naar het vak waar de meegereisde supporters zaten om hen te bedanken. Ondanks een zeer evenwichtige wedstrijd hadden ze de winst aan THE CRYSTAL SHIP moeten laten.