Terug naar boven

Wedstrijdverslag

De Toekomst Arena
Toeschouwers: 7569 (Staanplaatsen: 5678, Zitplaatsen: 1740, VIP-plaatsen: 151)
Donkere wolken pakten zich samen toen de spelers het veld opkwamen. Geen van hen leek veel zin te hebben om vandaag te spelen. Kalev Sepik trapte af. Indien Tiit Tälli de bal beter had kunnen drukken in de 7 minuut had er ongetwijfeld een doelpunt gevierd kunnen worden, de bal ging echter over de lat. Slechts een doeltrap derhalve. Een late tackel van Arni Kanarbik leidde er toe dat een tegenstander van FC Võnnu Devils een schop kreeg en het uitschreeuwde van de pijn. De scheidsrechter blies op zijn fluitje en trok de gele kaart. Arni Kanarbik hielp de tegenstander op te staan en verontschuldigde zich. Arni Kanarbik trapte de bal goed in de 8 wedstrijdminuut. Na 11 minuten werd La Furia Roja een vrije schop toegekend die door Hugo Saarnak werd getrapt. Indien Tiit Tälli de bal beter had kunnen drukken in de 14 minuut had er ongetwijfeld een doelpunt gevierd kunnen worden, de bal ging echter over de lat. Slechts een doeltrap derhalve. Tiit Tälli had kunnen scoren met zijn snelle schot op het doel in de 17e minuut, maar doelman Aabel Tihkan had nog een goede redding in huis. Arni Kanarbik rende op volle snelheid door dwars door de verdediging en knalde in de 19e minuut de bal in doel. Innar Mustikas kon er niks aan doen en nu was het 1-1. Tiit Tälli raakte de bal niet hard genoeg in de 26e minuut en de verdedigers konden de bal afschermen tot hij over de doellijn rolde, doeltrap. In de 27 wedstrijdminuut werd La Furia Roja een vrijschop toegekend, de bal werd opgenomen door Holger Hiisjärv om door de defensie te manoeuvreren. In de 29e minuut schoot Lennart Jaakson op wat een open doel leek, maar Aabel Tihkan zag de bal komen en dook erop voordat deze de doellijn passeerde. Na 31 minuten, leek het doel van La Furia Roja iets te ver open toen Joe Muruaas vrij kwam, maar Aabel Tihkan bereikte de bal voordat deze achter de doellijn verdween. La Furia Roja's Aabel Tihkan speelde magnifiek toen hij de bal stopte voordat deze in het net verdween, na een scherp schot van Joe Muruaas in de 32e minuut. Na 34 minuten kreeg Joe Muruaas een kans die hij niet kon missen, hij schoot de bal links voorbij de keeper in doel, wat de 2-1 opleverde. FC Võnnu Devils's Lennart Jaakson kreeg in de 38e minuut een mogelijkheid. Hoewel het een moeilijke positie was, maakte hij er echt helemaal niets van. Een conflict leidde ertoe dat FC Võnnu Devils een vrije trap kreeg na 39 minuten. Ain Harju trapte de bal goed. Na een paar trucs probeerde La Furia Roja's Hugo Saarnak om van ver op doel te schieten in de 40e minuut, maar de bal ging over het doel. Hugo Saarnak trapte de bal goed in de 43 wedstrijdminuut. In de 47e minuut kreeg Tiit Tälli een opgelegde kans, maar hij raakte de bal niet goed en de bal ging ver naast. Het supporters waren zeer tevreden met de ruststand en bouwde alvast een feestje op de tribune door uit volle borst het clublied te zingen

Het thuisspelende team, zwaaide naar het publiek toen het tijd was voor Tiit Tälli om de bal af te trappen voor de tweede helft. %goalkeeperdId% maakte een geweldige redding, door het schot van Tiit Tälli in de 52e minuut te pakken. Het publiek was ervan overtuigd dat Tiit Tälli's extreem harde schot, nadat hij vrij was komen te staan, er in ging, maar Aabel Tihkan was meedogenloos in de 59e minuut van de wedstrijd Indien Lennart Jaakson de bal beter had kunnen drukken in de 60 minuut had er ongetwijfeld een doelpunt gevierd kunnen worden, de bal ging echter over de lat. Slechts een doeltrap derhalve. In de 62e minuut kreeg Lennart Jaakson een opgelegde kans, maar hij raakte de bal niet goed en de bal ging ver naast. Aabel Tihkan had een wonderbaarlijke reflex in huis op het schot van Johannes Algaja in de 64e minuut. In de 65e minuut van de wedstrijd stond Tiit Tälli perfect opgesteld om een schot op het doel te wagen, maar La Furia Roja's Aabel Tihkan had geluk en kreeg de bal te pakken. Aabel Tihkan toonde zijn briljante keeperskwaliteiten door de bal op te vangen na een schot van Indrek Esko in de 68e minuut van de wedstrijd. Aabel Tihkan toonde zijn goede spelinzicht toen hij in de 70e minuut fantastisch redde op het schot van Joe Muruaas, die geheel vrij stond. Aabel Tihkan toonde zijn briljante keeperskwaliteiten door de bal op te vangen na een schot van Tiit Tälli in de 71e minuut van de wedstrijd. Met wat geluk nam Johannes Algaja de bal af van een tegenstander en na 73 minuten vuurde hij een snel schot op doel af. Tot zijn vreugde verraste hij zo Aabel Tihkan, het was nu 3-1. In de 82e minuut van de wedstrijd stond Tiit Tälli perfect opgesteld om een schot op het doel te wagen, maar La Furia Roja's Aabel Tihkan had geluk en kreeg de bal te pakken. Na wat achteloos verdedigen kon Lennart Jaakson de bal oppakken en zonder aarzelen schoot hij de bal tegen het net, 4-1. In de 87e minuut van de wedstrijd stond Tiit Tälli perfect opgesteld om een schot op het doel te wagen, maar La Furia Roja's Aabel Tihkan had geluk en kreeg de bal te pakken. Aabel Tihkan toonde zijn goede spelinzicht toen hij in de 89e minuut fantastisch redde op het schot van Priidik Vagula, die geheel vrij stond. Johannes Algaja loste een schot op doel in de 90e minuut, maar het schot ging over de lat buiten. Na 96 minuten, leek het doel van La Furia Roja iets te ver open toen Joe Muruaas vrij kwam, maar Aabel Tihkan bereikte de bal voordat deze achter de doellijn verdween. Aabel Tihkan had een wonderbaarlijke reflex in huis op het schot van Tiit Tälli in de 97e minuut. FC Võnnu Devils behaalde een welverdiende overwinning en dit werd gevierd door het publiek.