Terug naar boven

Wedstrijdverslag

JAG ARENA TRIBUTE
Toeschouwers: 36 (Staanplaatsen: 28, Zitplaatsen: 8, VIP-plaatsen: 0)
Na het concert van U2 en het afbreken van de klauw werd het veld heraangelegd op kosten van Bono. De spelers spelen dus op een gloednieuwe grasmat. In de 4e minuut van de wedstrijd stond Eugenio Froila perfect opgesteld om een schot op het doel te wagen, maar Barreal FC's Edgard Urdaspal had geluk en kreeg de bal te pakken. Toen de wedstrijd 6 minuten aan de gang was knalde Eugenio Froila de 1-0 vanop korte afstand rechts voorbij Edgard Urdaspal, die met een lichte aarzeling handelde, in doel. Na 12 minuten kreeg Julian Evarado een kans die hij niet kon missen, hij schoot de bal links voorbij de keeper in doel, wat de 2-0 opleverde. Na wat achteloos verdedigen kon Niceto Kaiet de bal oppakken en zonder aarzelen schoot hij de bal tegen het net, 3-0. Niceto Kaiet loste een schot op doel in de 18e minuut, maar het schot ging over de lat buiten. Een hard schot, in de 22e minuut van de wedstrijd, van Eugenio Froila van dichtbij maakte dat Edgard Urdaspal zich in moest spannen om een doelpunt te voorkomen. In de 23e minuut schoot Manuel Ponciano op wat een open doel leek, maar Edgard Urdaspal zag de bal komen en dook erop voordat deze de doellijn passeerde. In de 25 wedstrijdminuut werd Barreal FC een vrijschop toegekend, de bal werd opgenomen door Niceto Leguizamón om door de defensie te manoeuvreren. In de 27 wedstrijdminuut werd Barreal FC een vrijschop toegekend, de bal werd opgenomen door Lorenzo Dorio om door de defensie te manoeuvreren. Een onverwacht hard schot van Niceto Leguizamón in de 30e minuut van de wedstrijd, dwong doelman Honorio Oso naar links te duiken om de bal nog te redden. Dit resulteerde in een applaus van het publiek. Een aanvaller van Barreal FC wist de bal via een tegenstander achter te trappen en zo een hoekschop te versieren. Bartolo Garcia krulde de bal in de 31e minuut prachtig voor het doel. De corner eindigde in een enorme kans voor Bartolo Garcia, maar Apocalípticos & Caóticos's Honorio Oso maakte een solide redding. Het publiek was ervan overtuigd dat Eugenio Froila's extreem harde schot, nadat hij vrij was komen te staan, er in ging, maar Edgard Urdaspal was meedogenloos in de 40e minuut van de wedstrijd Met meer geluk dan wijsheid, kon Barreal FC's doelman Edgard Urdaspal de bal onder controle krijgen toen Eugenio Froila hem over hem heen probeerde te stiften. Toen de scheidsrechter floot voor de rust, had het thuis team al een welverdiende voorsprong op het scorebord staan.

Na het gebruikelijke lauwe bakkie pleur en de daarbij behorende tactische aanwijzingen van de coach, verschenen de spelers weer blij van zin in de wei. Na 51 minuten, leek het doel van Barreal FC iets te ver open toen Eugenio Froila vrij kwam, maar Edgard Urdaspal bereikte de bal voordat deze achter de doellijn verdween. Toen de wedstrijd 54 minuten aan de gang was knalde Eugenio Froila de 4-0 vanop korte afstand rechts voorbij Edgard Urdaspal, die met een lichte aarzeling handelde, in doel. Edgard Urdaspal toonde zijn goede spelinzicht toen hij in de 69e minuut fantastisch redde op het schot van Manuel Ponciano, die geheel vrij stond. Edgard Urdaspal had een wonderbaarlijke reflex in huis op het schot van Eugenio Froila in de 70e minuut. Dankzij zijn balcontrole en enkele sublieme schijnbewegingen creërde Eugenio Froila in de 70e minuut de mogelijkheid voor een schot. Maar met een uitgestoken been en een beetje geluk kon Edgard Urdaspal de bal toch stoppen. Toen Apocalípticos & Caóticos's Eugenio Froila in de 77 minuut een kans kreeg voor een schot in de 77 aarzelde hij niet en plaatste de bal richting de rechterkant van de keeper. Een wonderschone redding van Barreal FC's doelman, voorkwam een doelpunt. Na 77 minuten werd de score 5-0 toen Eugenio Froila door de Barreal FC defensie kwam en een draaibal op doel schoot, de bal passeerde Edgard Urdaspal langs zijn rechterkant. Apocalípticos & Caóticos wisselde Julian Evarado. Zijn vervanger Dalmacio Herauso kwam het veld in en liep meteen naar zijn medespelers met nieuwe tactische aanwijzingen van de coach. Na een redelijk ruwe tackel kreeg Barreal FC's Lorenzo Dorio een vrije schop in de 82 minuut. Edgard Urdaspal toonde zijn goede spelinzicht toen hij in de 85e minuut fantastisch redde op het schot van Dalmacio Herauso, die geheel vrij stond. Dalmacio Herauso's schot was bedoeld om net onder de lat in het net te eindigen, maar Edgard Urdaspal doorzag de situatie en anticipeerde goed door op de juiste plek te staan om de bal te stoppen, in de 90e minuut. Hipolito Mino gaf een goede vrije schop in de 91 minuut van de wedstrijd. Edgard Urdaspal toonde zijn briljante keeperskwaliteiten door de bal op te vangen na een schot van Eugenio Froila in de 93e minuut van de wedstrijd. Niceto Kaiet knalde de bal richting doel in de 95e minuut, maar de bal ging over de dwarslat en buiten. Een zeer goede kans. De Apocalípticos & Caóticos coach liep uitgelaten het veld op na de behaalde overwinning, dit tot grote verbazing van zijn spelers. Toch waren zij ook zeer tevreden met het behaalde resultaat.