Terug naar boven

Wedstrijdverslag

Vila Belmiro
Toeschouwers: 184 (Staanplaatsen: 139, Zitplaatsen: 42, VIP-plaatsen: 3)
Het veld was nog nat na de regen van de afgelopen dagen toen Xosé Bacquet aftrapte voor de eerste helft. De inworp van Warren Ruiz in de 4 minuut werd ongelukkig onderschept door C. A Chipa y Terere's Xuoco Morlote. Tyron Velasquez nam de bal handig aan, dolde de C. A Chipa y Terere defensie en had toen vrij baan naar het doel. Pavel Janko kwam nog zijn doel uit, maar Tyron Velasquez tikte de bal links van hem al het doel in, 1-0 in de 7e minuut. Na 10 maakten minuten maakte Lanny Gilmore de 2-0 door een vanop korte afstand getrapte draaibal. C. A Chipa y Terere's keeper Pavel Janko probeerde nog de bal te stoppen, maar hij kwam te laat. Jaume Navaes kon in de 14e minuut een doelpunt gescoord hebben, ware het niet dat de lat er voor iets tussen zat. De bal raakte de lat en vloog in de tribune. Een zeer goede kans op een doelpunt. In de 16e minuut van de wedstrijd stond Tyron Velasquez perfect opgesteld om een schot op het doel te wagen, maar C. A Chipa y Terere's Pavel Janko had geluk en kreeg de bal te pakken. Het publiek verwachtte een doelpunt toen Lanny Gilmore oog in oog kwam te staan met Pavel Janko in de 18 minuut, maar de keeper bewees zijn nut met een schitterende redding. Na 21 minuten gespeeld te hebben, Moest C. A Chipa y Terere's doelman Pavel Janko de bal uit de rechterhoek boksen na een listig schot van Lanny Gilmore. Een aanvaller van Santos FC wist de bal via een tegenstander achter te trappen en zo een hoekschop te versieren. Dominic Albright krulde de bal in de 22e minuut prachtig voor het doel. Het was een goed gegeven hoekschop en Tory Weeks probeerde de bal in één tijd op doel te schieten. Jammer genoeg kon hij de bal niet vol raken en de bal vloog in de tribune. Onder fanatieke aanmoediging van het publiek schoot Lanny Gilmore de bal rechts van Pavel Janko in doel na 26 minuten,3-0. Lanny Gilmore nam de bal handig aan, dolde de C. A Chipa y Terere defensie en had toen vrij baan naar het doel. Pavel Janko kwam nog zijn doel uit, maar Lanny Gilmore tikte de bal links van hem al het doel in, 4-0 in de 31e minuut. Xosé Bacquet knalde de bal in de 37e minuut richting doel, maar de bal spatte uiteen op de dwarslat. Een zeer goede kans. Een onverwacht hard schot van Xosé Bacquet in de 37e minuut van de wedstrijd, dwong doelman Aaron Smallwood naar links te duiken om de bal nog te redden. Dit resulteerde in een applaus van het publiek. De scheidsrechter was waakzaam en merkte een ernstige fout door Ilixo Somoano op in de 40e minuut. Hij kreeg onmiddellijk een gele kaart. Ilixo Somoano gaf een goede vrije schop in de 40 minuut van de wedstrijd. In de 41e minuut kreeg Dominic Albright een opgelegde kans, maar hij raakte de bal niet goed en de bal ging ver naast. Pavel Janko had een wonderbaarlijke reflex in huis op het schot van Tyron Velasquez in de 46e minuut.

De spelers van het bezoekende team leken het meest geconcentreerd toen Lanny Gilmore aanstalten maakte om af te trappen. Santos FC's Mike Richardson stal de bal voor de voeten van zijn tegenstander na de inworp van Cortez Beloki in de 51 minuut. Pavel Janko toonde zijn goede spelinzicht toen hij in de 53e minuut fantastisch redde op het schot van Lanny Gilmore, die geheel vrij stond. In de 55e minuut schoot Tyron Velasquez op wat een open doel leek, maar Pavel Janko zag de bal komen en dook erop voordat deze de doellijn passeerde. Een onverwacht hard schot van Arturo Turner in de 57e minuut van de wedstrijd, dwong doelman Pavel Janko naar links te duiken om de bal nog te redden. Dit resulteerde in een applaus van het publiek. Pavel Janko toonde zijn goede spelinzicht toen hij in de 62e minuut fantastisch redde op het schot van Tyron Velasquez, die geheel vrij stond. Na wat achteloos voetbal in Santos FC's defensie ging de bal over de doellijn in de 64e minuut. Roy Holm liep op zijn gemak richting de hoekvlag om de corner te nemen. Hierdoor kregen de spelers van C. A Chipa y Terere wat tijd om te rusten. %goalkeeper% verwerkte de bal goed na een goed geschoten schot van Tyron Velasquez, ondanks dat de bal hem bijna aan zijn linkerkant passeerde. Na 73 minuten, leek het doel van C. A Chipa y Terere iets te ver open toen Lanny Gilmore vrij kwam, maar Pavel Janko bereikte de bal voordat deze achter de doellijn verdween. Met meer geluk dan wijsheid, kon Santos FC's doelman Aaron Smallwood de bal onder controle krijgen toen Xosé Bacquet hem over hem heen probeerde te stiften. Na 80 minuten, leek het doel van C. A Chipa y Terere iets te ver open toen Tyron Velasquez vrij kwam, maar Pavel Janko bereikte de bal voordat deze achter de doellijn verdween. C. A Chipa y Terere's Jaume Navaes werd gewisseld voor Diego Roldan. De wissel was terecht, Tyron Velasquez was aan het einde van zijn Latijn. Terence Nicholas kwam in het veld om zijn team een nieuwe impuls te geven. C. A Chipa y Terere's Cortez Beloki werd gewisseld en wenste zijn vervanger Pirmin Zornoza succes toe. C. A Chipa y Terere's Xuoco Morlote stal de bal voor de voeten van zijn tegenstander na de inworp van Warren Ruiz in de 89 minuut. Indien Gwidon Olszewski de bal beter had kunnen drukken in de 90 minuut had er ongetwijfeld een doelpunt gevierd kunnen worden, de bal ging echter over de lat. Slechts een doeltrap derhalve. C. A Chipa y Terere's Xuoco Morlote kreeg in de 93e minuut een mogelijkheid. Hoewel het een moeilijke positie was, maakte hij er echt helemaal niets van. Een late tackel van Rayman Pertierra leidde er toe dat een tegenstander van Santos FC een schop kreeg en het uitschreeuwde van de pijn. De scheidsrechter blies op zijn fluitje en trok de gele kaart. Rayman Pertierra hielp de tegenstander op te staan en verontschuldigde zich. Na een redelijk ruwe tackel kreeg C. A Chipa y Terere's Rayman Pertierra een vrije schop in de 94 minuut. Toen de scheidsrechter de wedstrijd affloot had Santos FC een verdiende overwinning behaald en kreeg het een staande ovatie van het publiek.