Terug naar boven

Wedstrijdverslag

AEK ARENA
Toeschouwers: 8590 (Staanplaatsen: 6443, Zitplaatsen: 1976, VIP-plaatsen: 171)
Onder applaus van de toeschouwers die het gure weer hadden getrotseerd om de wedstrijd van vandaag te aanschouwen trapte 傅凌岚 af. Een onverwacht schot in de 4e minuut van Erland Slyngstad ging maar net naast de paal buiten. Dag Anderssen maakte een belangrijke redding op een gevaarlijk schot van 傅凌岚 in de 4e minuut. In de 14e wedstrijdminuut kon Steve Triganza vanuit een zeer goede positie de bal met weinig moeite langs de linkerzijde van Dag Anderssen in doel knallen, 2-0. Toen Johan Sævik in de 17e minuut dichtbij het strafschopgebied viel, dacht hij een vrije schop te krijgen maar de scheidsrechter gaf hem in plaats daarvan een gele kaart voor een poging om hem te bedriegen. Johan Sævik gaf een goede vrije schop in de 17 minuut van de wedstrijd. Na 20 wedstrijdminuten resulteerde Erland Slyngstad's shot in de 3-0, een schot dat Dag Anderssen passeerde en net onder de dwarslat in doel ging. Na 25 minuten dolde Erland Slyngstad de verdediging van Kovlands IF en met een mooi schot trapte hij de 4-0 via de linkerpaal binnen. Na 27 minuten werd AEK FC een vrije schop toegekend die door Steve Triganza werd getrapt. Anton Wetteland kon in de 28e minuut bijna scoren door de bal over Kenneth Knudsen te stiften. De bal ging echter ook over het doel en zo ging een zeer goede kans op een doelpunt verloren. Na een poging de scheidsrechter bedriegen, gaf deze Birger Kittilsen een onnodige gele kaart in de 30 wedstrijdminuut. Birger Kittilsen gaf een goede vrije schop in de 31 minuut van de wedstrijd. In de 40e minuut schoot Erland Slyngstad op wat een open doel leek, maar Dag Anderssen zag de bal komen en dook erop voordat deze de doellijn passeerde. Johan Sævik gaf een goede vrije schop in de 42 minuut van de wedstrijd. Toen Steve Triganza in de 44e minuut alleen op doel afging dacht iedereen dat dit een doelpunt ging worden, maar het schot miste het doel met een paar centimeter. Met wat geluk nam 傅凌岚 de bal af van een tegenstander en na 46 minuten vuurde hij een snel schot op doel af. Tot zijn vreugde verraste hij zo Dag Anderssen, het was nu 6-0. Het publiek was erg gelukkig met de 6-0 voorsprong van het thuisteam, toen de scheidsrechter aan het einde van de eerste helft affloot voor de rust.

MvdW
傅凌岚

Na het gebruikelijke lauwe bakkie pleur en de daarbij behorende tactische aanwijzingen van de coach, verschenen de spelers weer blij van zin in de wei. In de 52e minuut schoot Steffen Roth op wat een open doel leek, maar Kenneth Knudsen zag de bal komen en dook erop voordat deze de doellijn passeerde. In de 54e minuut schoot Alf Fredriksson op wat een open doel leek, maar Dag Anderssen zag de bal komen en dook erop voordat deze de doellijn passeerde. De supporters van AEK FC mompelden toen Kovlands IF een twijfelachtige vrije schop kreeg na 54 minuten vanuit een prachtige positie. Johan Sævik deed jammer genoeg niet veel met deze kans. Sindre Westerlund knalde de 7-0 in de 58e minuut in het doel met een schot dat Dag Anderssen rechts passeerde, omdat deze veel te traag reageerde. Dag Anderssen had geen schijn van kans toen het schot van Erland Slyngstad in de 65e minuut rechts van hem in doel ging. 8-0. Johan Sævik gaf een goede vrije schop in de 68 minuut van de wedstrijd. Dag Anderssen toonde zijn briljante keeperskwaliteiten door de bal op te vangen na een schot van Erland Slyngstad in de 68e minuut van de wedstrijd. Erland Slyngstad loste een schot op doel in de 72e minuut, maar het schot ging over de lat buiten. Johan Sævik kreeg zijn tweede gele kaart van de wedstrijd in de 73e minuut. Dit betekende dat hij het veld moest verlaten. Na een redelijk ruwe tackel kreeg Kovlands IF's Johan Sævik een vrije schop in de 74 minuut. Erland Slyngstad vuurde een kanonschot af op doel in de 75e minuut, maar de bal raakte de dwarslat en vloog in de tribune. %goalkeeper% verwerkte de bal goed na een goed geschoten schot van Erland Slyngstad, ondanks dat de bal hem bijna aan zijn linkerkant passeerde. Met wat geluk nam Sindre Westerlund de bal af van een tegenstander en na 83 minuten vuurde hij een snel schot op doel af. Tot zijn vreugde verraste hij zo Dag Anderssen, het was nu 11-0. De supporters van AEK FC mompelden toen Kovlands IF een twijfelachtige vrije schop kreeg na 89 minuten vanuit een prachtige positie. Konrad Brække deed jammer genoeg niet veel met deze kans. Dag Anderssen toonde zijn goede spelinzicht toen hij in de 93e minuut fantastisch redde op het schot van Erland Slyngstad, die geheel vrij stond. De AEK FC coach liep uitgelaten het veld op na de behaalde overwinning, dit tot grote verbazing van zijn spelers. Toch waren zij ook zeer tevreden met het behaalde resultaat.