Terug naar boven

Wedstrijdverslag

Estádio Reparticao
Toeschouwers: 5000 (Staanplaatsen: 4000, Zitplaatsen: 1000, VIP-plaatsen: 0)
De zon scheen, het gras was pas gemaaid en het publiek juichte toen Gwidon Dankowski de wedstrijd begon met zijn aftrap. Almir Moura kon in de 3e minuut bijna scoren door de bal over César Simões te stiften. De bal ging echter ook over het doel en zo ging een zeer goede kans op een doelpunt verloren. Espinhal's César Simões toonde zijn goede inzicht in het spel toen hij, in de 5e minuut van de wedstrijd, de bal nog net wist te pakken en hierdoor een tegendoelpunt voor Espinhal te voorkomen. Het publiek verwachtte een doelpunt toen Oséas Martins oog in oog kwam te staan met César Simões in de 6 minuut, maar de keeper bewees zijn nut met een schitterende redding. Een conflict leidde ertoe dat Reparticao een vrije trap kreeg na 14 minuten. Pedro Munhoz trapte de bal goed. De scheidsrechter werd het voortdurende vragen om een gele kaart door de spelers van Espinhal zat en gaf Breno Pimenta in de 16e minuut zelf geel na de zoveelste smeekbede. De scheidsrechter liet zich niet in het ootje nemen door Dedé Gomes toen deze in de 21 onderuit ging in het strafschopgebied. Hij beloonde de schwalbe met een gele kaart in plaats van een strafschop voor Reparticao. In de 21 wedstrijdminuut werd Reparticao een vrijschop toegekend, de bal werd opgenomen door Dedé Gomes om door de defensie te manoeuvreren. De supporters van Espinhal mompelden toen Reparticao een twijfelachtige vrije schop kreeg na 28 minuten vanuit een prachtige positie. Ulysses Arruda deed jammer genoeg niet veel met deze kans. Belmiro Pontes vuurde een kanonschot af op doel in de 30e minuut, maar de bal raakte de dwarslat en vloog in de tribune. In de 32e minuut schoot Gwidon Dankowski op wat een open doel leek, maar Elói Freitas zag de bal komen en dook erop voordat deze de doellijn passeerde. Gwidon Dankowski knalde de bal in de 33e minuut richting doel, maar de bal spatte uiteen op de dwarslat. Een zeer goede kans. Elói Freitas toonde zijn goede spelinzicht toen hij in de 42e minuut fantastisch redde op het schot van Gwidon Dankowski, die geheel vrij stond. Na wat achteloos verdedigen kon Belmiro Pontes de bal oppakken en zonder aarzelen schoot hij de bal tegen het net, 1-1. Op het bord stond de 1-1 stand te flikkeren. Terwijl de spelers even gingen uitblazen, amuseerde het publiek zich met het geklungel van de monteur die het scorebord weer in orde bracht.

Het gerucht op de tribunes was dat de voorzitter in de kleedkamer een donderspeech had gehouden. Of dat zo is weten we niet, maar de spelers stonden met verbeten gezichten weer op het veld om de tweede helft te beginnen. Na wat achteloos verdedigen kon Dedé Gomes de bal oppakken en zonder aarzelen schoot hij de bal tegen het net, 2-1. De supporters van Espinhal mompelden toen Reparticao een twijfelachtige vrije schop kreeg na 58 minuten vanuit een prachtige positie. Pedro Munhoz deed jammer genoeg niet veel met deze kans. Na 58 minuten wedstrijd kon Belmiro Pontes vrij uit halen. De Espinhal verdedigers kruisten hun vingers. Belmiro Pontes was, na een snelle draai, uit evenwicht en schoot de bal naast het doel. Na 61 minuten gespeeld te hebben, Moest Reparticao's doelman Elói Freitas de bal uit de rechterhoek boksen na een listig schot van Belmiro Pontes. Met wat geluk nam Pedro Munhoz de bal af van een tegenstander en na 63 minuten vuurde hij een snel schot op doel af. Tot zijn vreugde verraste hij zo César Simões, het was nu 3-1. Het leek al een doelpunt in de 68e minuut, maar Elói Freitas kreeg zijn vingers nog aan de bal voor een redding, iets wat de supporters van Espinhal teleurstelde. Oséas Martins rende op volle snelheid door dwars door de verdediging en knalde in de 69e minuut de bal in doel. César Simões kon er niks aan doen en nu was het 4-1. Toen Dedé Gomes in de 72e minuut alleen op doel afging dacht iedereen dat dit een doelpunt ging worden, maar het schot miste het doel met een paar centimeter. Na 78 wedstrijdminuten, trapte Reparticao's Carlinhos Madureira gemeen op de voet van zijn directe tegenstander. De scheidsrechter zag dit en gaf Carlinhos Madureira de rode kaart. Ondanks protesten van de gehele bank van Reparticao moest hij onder luid gejoel het veld te verlaten. Na 78 minuten spelen, floot de scheidsrechter. Het was een penalty voor Reparticao! César Simões toonde zijn goede spelinzicht toen hij in de 86e minuut fantastisch redde op het schot van Almir Moura, die geheel vrij stond. Indien Belmiro Pontes de bal beter had kunnen drukken in de 88 minuut had er ongetwijfeld een doelpunt gevierd kunnen worden, de bal ging echter over de lat. Slechts een doeltrap derhalve. In de 92e minuut kreeg Almir Moura een opgelegde kans, maar hij raakte de bal niet goed en de bal ging ver naast. Murillo Godoi was waarschijnlijk een beetje te enthousiast om te schieten toen hij, in de 95e minuut, de bal ver buiten het veld schoot. Het schot was hard, maar de bal ver uit de richting. De scheidsrechter blies voor de laatste keer op zijn fluitje en het publiek stond op en juichte toen het duidelijk was dat Reparticao na een zeer gelijk opgaande partij gewonnen had.