Terug naar boven

Wedstrijdverslag

Söderstadion Arena
Toeschouwers: 8414 (Staanplaatsen: 6311, Zitplaatsen: 1935, VIP-plaatsen: 168)
Rähim Sterling begon de wedstrijd met de aftrap voor een enthousiast publiek. Na een redelijk ruwe tackel kreeg Garphyttan's Jim Kellman een vrije schop in de 5 minuut. In de 7e minuut van de wedstrijd kreeg Hammarby IF een hoekschop, waarvoor Berrin Gaarden naar de cornervlag rende. In de 9e minuut schoot Michael Kvalfält op wat een open doel leek, maar Holger Vester zag de bal komen en dook erop voordat deze de doellijn passeerde. Frans Beckenbauer gaf een goede vrije schop in de 11 minuut van de wedstrijd. Na 13 minuten kreeg Viktor Albäck een kans die hij niet kon missen, hij schoot de bal links voorbij de keeper in doel, wat de 0-1 opleverde. In de 22e minuut schoot Berrin Gaarden op wat een open doel leek, maar Erik Skog zag de bal komen en dook erop voordat deze de doellijn passeerde. Garphyttan's Erik Skog speelde magnifiek toen hij de bal stopte voordat deze in het net verdween, na een scherp schot van Francesco Totti in de 23e minuut. Na wat achteloos verdedigen kon Michael Kvalfält de bal oppakken en zonder aarzelen schoot hij de bal tegen het net, 0-3. In de 27e minuut schoot Donato de Salles op wat een open doel leek, maar Holger Vester zag de bal komen en dook erop voordat deze de doellijn passeerde. Na wat achteloos voetbal in Hammarby IF's defensie ging de bal over de doellijn in de 30e minuut. George Öfverman liep op zijn gemak richting de hoekvlag om de corner te nemen. Hierdoor kregen de spelers van Garphyttan wat tijd om te rusten. De corner leidde ertoe dat Garphyttan's George Öfverman een gevaarlijk schot op het doel kon lossen welke Holger Vester ondanks wat moeilijkheden toch kon pakken. Met meer geluk dan wijsheid, kon Garphyttan's doelman Erik Skog de bal onder controle krijgen toen Berrin Gaarden hem over hem heen probeerde te stiften. Hammarby IF's Holger Vester speelde magnifiek toen hij de bal stopte voordat deze in het net verdween, na een scherp schot van Rähim Sterling in de 34e minuut. Holger Vester toonde zijn goede spelinzicht toen hij in de 36e minuut fantastisch redde op het schot van Rähim Sterling, die geheel vrij stond. Een conflict leidde ertoe dat Hammarby IF een vrije trap kreeg na 37 minuten. Silas Duarte trapte de bal goed. Hammarby IF's Holger Vester speelde magnifiek toen hij de bal stopte voordat deze in het net verdween, na een scherp schot van Gražvydas Pakula in de 40e minuut. Een onverwacht hard schot van Viktor Albäck in de 43e minuut van de wedstrijd, dwong doelman Holger Vester naar links te duiken om de bal nog te redden. Dit resulteerde in een applaus van het publiek. Indien Donato de Salles de bal beter had kunnen drukken in de 44 minuut had er ongetwijfeld een doelpunt gevierd kunnen worden, de bal ging echter over de lat. Slechts een doeltrap derhalve. In de 47e minuut schoot Michael Kvalfält op wat een open doel leek, maar Holger Vester zag de bal komen en dook erop voordat deze de doellijn passeerde. De spelers van Hammarby IF liepen met frisse tegenzin naar de kleedkamer om daar ongetwijfeld een donderspeech van de trainer te krijgen na een bar slechte eerste helft.

MvdW
Erik Skog

De spelers van het thuisspelende team leken het fitst toen ze het veld op kwamen voor de tweede helft. Francesco Totti was degene die mocht aftrappen. In de 54e minuut van de wedstrijd stond Rähim Sterling perfect opgesteld om een schot op het doel te wagen, maar Hammarby IF's Holger Vester had geluk en kreeg de bal te pakken. Francesco Totti knalde de 1-3 in de 55e minuut in het doel met een schot dat Erik Skog rechts passeerde, omdat deze veel te traag reageerde. Garphyttan's Erik Skog speelde magnifiek toen hij de bal stopte voordat deze in het net verdween, na een scherp schot van Berrin Gaarden in de 62e minuut. Onder applaus verliet Hammarby IF's Berrin Gaarden het veld. Gösta Söderberg loste hem af in de 65e minuut. In de 66 wedstrijdminuut werd Garphyttan een vrijschop toegekend, de bal werd opgenomen door George Öfverman om door de defensie te manoeuvreren. Na 67 minuten wisselde Hammarby IF Bo-Erik Wallin voor Isaltino Paes. In de 70e minuut schoot Celedonio Dominguez op wat een open doel leek, maar Erik Skog zag de bal komen en dook erop voordat deze de doellijn passeerde. Na 74 minuten gespeeld te hebben, Moest Hammarby IF's doelman Holger Vester de bal uit de rechterhoek boksen na een listig schot van Donato de Salles. In de 77e minuut van de wedstrijd, probeerde Viktor Albäck de bal in de rechterhoek te plaatsen, maar Holger Vester doorzag de bedoeling op tijd en kreeg de bal op tijd onder controle. Na 81 minuten, leek het doel van Hammarby IF iets te ver open toen Rähim Sterling vrij kwam, maar Holger Vester bereikte de bal voordat deze achter de doellijn verdween. Erik Skog toonde zijn briljante keeperskwaliteiten door de bal op te vangen na een schot van Celedonio Dominguez in de 83e minuut van de wedstrijd. Een onverwacht hard schot van Gösta Söderberg in de 86e minuut van de wedstrijd, dwong doelman Erik Skog naar links te duiken om de bal nog te redden. Dit resulteerde in een applaus van het publiek. De scheidsrechter liet zich niet in het ootje nemen door Gražvydas Pakula toen deze in de 89 onderuit ging in het strafschopgebied. Hij beloonde de schwalbe met een gele kaart in plaats van een strafschop voor Garphyttan. De supporters van Hammarby IF mompelden toen Garphyttan een twijfelachtige vrije schop kreeg na 89 minuten vanuit een prachtige positie. Gražvydas Pakula deed jammer genoeg niet veel met deze kans. De wissel was terecht, Michael Kvalfält was aan het einde van zijn Latijn. Algot Ahlfors kwam in het veld om zijn team een nieuwe impuls te geven. Garphyttan's Sakarias Willig werd gewisseld en wenste zijn vervanger Lolo Obis succes toe. De supporters van Hammarby IF mompelden toen Garphyttan een twijfelachtige vrije schop kreeg na 91 minuten vanuit een prachtige positie. Gražvydas Pakula deed jammer genoeg niet veel met deze kans. Een hard schot, in de 94e minuut van de wedstrijd, van Algot Ahlfors van dichtbij maakte dat Holger Vester zich in moest spannen om een doelpunt te voorkomen. Het publiek van Garphyttan was opgelucht en juichte luid, omdat hun ploeg gewonnen had na een wedstrijd die zeer gelijk opging.