Terug naar boven

Wedstrijdverslag

Stadion Skubiki
Toeschouwers: 7300 (Staanplaatsen: 5477, Zitplaatsen: 1678, VIP-plaatsen: 145)
Tytus Rykaczewski knalde de 0-1 in de 3e minuut in het doel met een schot dat Emil Jaszyna rechts passeerde, omdat deze veel te traag reageerde. Na 5 minuten werd Niewiarowo een vrije schop toegekend die door Przemyslaw Kaczanka werd getrapt. Na wat achteloos verdedigen kon Radoslaw Kinic de bal oppakken en zonder aarzelen schoot hij de bal tegen het net, 1-1. Na 14 minuten, leek het doel van Skubiki iets te ver open toen Zdzislaw Mikulski vrij kwam, maar Emil Jaszyna bereikte de bal voordat deze achter de doellijn verdween. Skubiki's Damian Barys kreeg in de 18e minuut een mogelijkheid. Hoewel het een moeilijke positie was, maakte hij er echt helemaal niets van. Een late tackel van Witold Lizewski leidde er toe dat een tegenstander van Niewiarowo een schop kreeg en het uitschreeuwde van de pijn. De scheidsrechter blies op zijn fluitje en trok de gele kaart. Witold Lizewski hielp de tegenstander op te staan en verontschuldigde zich. Na een redelijk ruwe tackel kreeg Skubiki's Witold Lizewski een vrije schop in de 25 minuut. In de 26e minuut van de wedstrijd schoot Sebastian Kensicki van grote afstand. De bal had rechts van de keeper kunnen verdwijnen, maar Emil Jaszyna toonde zijn vorm door de bal eenvoudig te pakken. Toen Skubiki's Damian Barys in de 27 minuut een kans kreeg voor een schot in de 27 aarzelde hij niet en plaatste de bal richting de rechterkant van de keeper. Een wonderschone redding van Niewiarowo's doelman, voorkwam een doelpunt. Emil Jaszyna toonde zijn briljante keeperskwaliteiten door de bal op te vangen na een schot van Mateusz Burdzel in de 30e minuut van de wedstrijd. De Niewiarowo defensie was te laat toen Radoslaw Kinic er in de 31e minuut vandoor ging en de 2-1 links van de onzekere Barnaba Turek binnen tikte. Skubiki's Emil Jaszyna speelde magnifiek toen hij de bal stopte voordat deze in het net verdween, na een scherp schot van Zdzislaw Mikulski in de 34e minuut. In de 35e minuut van de wedstrijd stond Zdzislaw Mikulski perfect opgesteld om een schot op het doel te wagen, maar Skubiki's Emil Jaszyna had geluk en kreeg de bal te pakken. Met wat geluk nam Hugon Matela de bal af van een tegenstander en na 38 minuten vuurde hij een snel schot op doel af. Tot zijn vreugde verraste hij zo Emil Jaszyna, het was nu 2-2. Emil Jaszyna had een wonderbaarlijke reflex in huis op het schot van Hugon Matela in de 48e minuut.

Tijdens de koffie kwam de vierde official het veld op om de lengte van de grassprietjes te meten. De lengte van de grassprieten was in orde, dus kon de tweede helft van start gaan. Szymon Domala kreeg een gele kaart in de 53e minuut van de wedstrijd. In de 53 wedstrijdminuut werd Niewiarowo een vrijschop toegekend, de bal werd opgenomen door Szymon Domala om door de defensie te manoeuvreren. Emil Jaszyna toonde zijn goede spelinzicht toen hij in de 58e minuut fantastisch redde op het schot van Hugon Matela, die geheel vrij stond. Na 59 wedstrijdminuten, trapte Skubiki's Aureliusz Kornaszewski gemeen op de voet van zijn directe tegenstander. De scheidsrechter zag dit en gaf Aureliusz Kornaszewski de rode kaart. Ondanks protesten van de gehele bank van Skubiki moest hij onder luid gejoel het veld te verlaten. Emil Jaszyna maakte een belangrijke redding op een gevaarlijk schot van Fabian Szotek in de 62e minuut. Met wat geluk nam Damian Barys de bal af van een tegenstander en na 64 minuten vuurde hij een snel schot op doel af. Tot zijn vreugde verraste hij zo Barnaba Turek, het was nu 4-2. Na een redelijk ruwe tackel kreeg Skubiki's Damian Barys een vrije schop in de 67 minuut. Barnaba Turek slaagde er niet in om de bal tegen te houden toen Skubiki's Damian Barys onverwacht uithaalde, de bal verdween onder de lat in doel. Het was 5-2 in de 69e minuut. De supporters van Niewiarowo mompelden toen Skubiki een twijfelachtige vrije schop kreeg na 72 minuten vanuit een prachtige positie. Damazy Topolski deed jammer genoeg niet veel met deze kans. Na een redelijk ruwe tackel kreeg Niewiarowo's Szymon Domala een vrije schop in de 73 minuut. Een onverwacht hard schot van Damian Barys in de 75e minuut van de wedstrijd, dwong doelman Barnaba Turek naar links te duiken om de bal nog te redden. Dit resulteerde in een applaus van het publiek. Onder fanatieke aanmoediging van het publiek schoot Edmund Wojno de bal rechts van Barnaba Turek in doel na 76 minuten,6-2. Edmund Wojno knalde de bal richting doel in de 85e minuut, maar de bal ging over de dwarslat en buiten. Een zeer goede kans. Emil Jaszyna toonde zijn goede spelinzicht toen hij in de 88e minuut fantastisch redde op het schot van Hugon Matela, die geheel vrij stond. Mateusz Burdzel kreeg een gele kaart in de 89e minuut van de wedstrijd. Mateusz Burdzel gaf een goede vrije schop in de 89 minuut van de wedstrijd. %goalkeeper% verwerkte de bal goed na een goed geschoten schot van Hugon Matela, ondanks dat de bal hem bijna aan zijn linkerkant passeerde. Edmund Wojno loste een schot op doel in de 96e minuut, maar het schot ging over de lat buiten.