Terug naar boven

Wedstrijdverslag

Ringiste Staadion
Toeschouwers: 8019 (Staanplaatsen: 6016, Zitplaatsen: 1844, VIP-plaatsen: 159)
Robert Talv begon de wedstrijd met de aftrap voor een enthousiast publiek. Onder fanatieke aanmoediging van het publiek schoot Ants Viilma de bal rechts van Gunnar Eessaar in doel na 4 minuten,0-1. De scheidsrechter werd het voortdurende vragen om een gele kaart door de spelers van Kyakhu zat en gaf Ott Toompere in de 10e minuut zelf geel na de zoveelste smeekbede. Ott Toompere trapte de bal goed in de 10 wedstrijdminuut. Met meer geluk dan wijsheid, kon Kyakhu's doelman Henri Klausen de bal onder controle krijgen toen Ivar Normak hem over hem heen probeerde te stiften. Via een schitterende actie kwam Robert Talv vrij voor doel om vervolgens de 1-1 via de linkerpaal in de 26e minuut binnen te knallen. %goalkeeperdId% maakte een geweldige redding, door het schot van Antti Lints in de 31e minuut te pakken. Indien Ants Viilma de bal beter had kunnen drukken in de 32 minuut had er ongetwijfeld een doelpunt gevierd kunnen worden, de bal ging echter over de lat. Slechts een doeltrap derhalve. Indien Markus Rammu de bal beter had kunnen drukken in de 36 minuut had er ongetwijfeld een doelpunt gevierd kunnen worden, de bal ging echter over de lat. Slechts een doeltrap derhalve. Een onverwacht hard schot van Ivar Äetma in de 43e minuut van de wedstrijd, dwong doelman Gunnar Eessaar naar links te duiken om de bal nog te redden. Dit resulteerde in een applaus van het publiek. Na 45 minuten werd Festina Lente's Pavel Vahter een beetje te fanatiek in zijn pogingen om een tegenstander te stoppen. Hij kreeg voor de tweede keer geel en werd van het veld gestuurd. Een speler van Festina Lente werd neergemaaid in het strafschopgebied na 45 minuten. De scheidsrechter kende Festina Lente dan ook terecht een penalty toe. in de 48 minuut krijgt Kalju Aher (die nog nooit een penalty miste) een penalty, hij komt naar voren en legt de bal op de stip begint zijn aanloop en Schiet hem mooi rechts langs de keeper Het publiek was zeer ontevreden toen het thuisteam ging rusten met een achterstand.

Antti Lints raakte de bal niet hard genoeg in de 55e minuut en de verdedigers konden de bal afschermen tot hij over de doellijn rolde, doeltrap. Ivar Normak knalde de bal richting doel in de 59e minuut, maar de bal ging over de dwarslat en buiten. Een zeer goede kans. Het publiek verwachtte een doelpunt toen Sander Metsalu oog in oog kwam te staan met Gunnar Eessaar in de 63 minuut, maar de keeper bewees zijn nut met een schitterende redding. Gunnar Eessaar had een wonderbaarlijke reflex in huis op het schot van Ants Viilma in de 68e minuut. De Festina Lente defensie was te laat toen Ants Viilma er in de 70e minuut vandoor ging en de 1-3 links van de onzekere Gunnar Eessaar binnen tikte. Een onverwacht hard schot van Antti Lints in de 73e minuut van de wedstrijd, dwong doelman Gunnar Eessaar naar links te duiken om de bal nog te redden. Dit resulteerde in een applaus van het publiek. Ivar Normak knalde de bal richting doel in de 76e minuut, maar de bal ging over de dwarslat en buiten. Een zeer goede kans. Gunnar Eessaar toonde zijn goede spelinzicht toen hij in de 78e minuut fantastisch redde op het schot van Ants Viilma, die geheel vrij stond. Indien Antti Lints de bal beter had kunnen drukken in de 80 minuut had er ongetwijfeld een doelpunt gevierd kunnen worden, de bal ging echter over de lat. Slechts een doeltrap derhalve. %goalkeeper% verwerkte de bal goed na een goed geschoten schot van Ants Viilma, ondanks dat de bal hem bijna aan zijn linkerkant passeerde. Na 84 minuten kreeg Ivar Äetma een kans die hij niet kon missen, hij schoot de bal links voorbij de keeper in doel, wat de 1-4 opleverde. De 1-5 viel in de 87e minuut. Ivar Äetma roste de bal van dichtbij, onbereikbaar voor de keeper net onder de lat. Na 94 maakten minuten maakte Ants Viilma de 1-6 door een vanop korte afstand getrapte draaibal. Festina Lente's keeper Gunnar Eessaar probeerde nog de bal te stoppen, maar hij kwam te laat. Ivar Äetma had kunnen scoren met zijn snelle schot op het doel in de 98e minuut, maar doelman Gunnar Eessaar had nog een goede redding in huis.